- 20 de minute la pas pana la intersectie. O iei prin spatele pensiunii (traversezi paraul pe podet si mergi pe langa case, pana la intersectie unde vezi primul indicator). Drumul este idilic, presarat cu gospodarii pline de flori, curate si intretinute de oameni foarte harnici.
- ATENTIE, intersectia este diferita de intersectia din care urcati la Costesti-Blidaru.
- apoi 30 de minute de la intersectie pana sus in Cetate (din 10 in 10 minute e un indicator).
- 50 de minute in total (mers lejer).
- sau cu mașina, 5 minute până la intersectie + 15 minute de la intersectie pana sus la cetate = 20 min.
Zidurile cetatii – au mai ramas doar o portiune foarte mica – cum intri in dreapta – unde scrie “Ziduri cu contraforti”.
Cum intri, este turnul-bastion, patrulater, foarte probabil era de legat de zidurile exterioare.
Sanctuarele – sunt pe 3 terase, unul mic dreptunghiular in incinta cetatii, si 3 sanctuare in afara (2 mici si cel mare). Al treilea sanctuar – cel mare – este pe terasa cea mai de jos, dar nu in laterala celatii, ci in capat, in spate, coborand. Marcajul rosu aprins din cetate este pentru Sanctuarul mare de jos. Coboară, urmarind marcajul.
Incinta – scara monumentala, – primul turn-locuinta – al doilea turn-locuinta.
Ingineria dacilor – locuitorii stateau in afara cetatii, jos, pe terase. In caz de asediu se adaposteau in turnurile- locuinta, cu ziduri groase de 3m! Incinta este mica comparabila cu zidurile, te intrebi de ce asa solide. Daca nu erau asa buni ingineri, aceste ziduri nu ar fi rezistat peste 2000 de ani!